APAA Logo

Alătură-te celei mai mari comunități de autoimuni din România și primești un card digital de membru cu multiple beneficii!

 


APAA în media


Starea de bine – De ce apar vanataile?


Rozalina-Lapadatu

Dosar afecțiuni autoimune, Sănătatea de azi, martie 2014

Bolile autoimune sunt cronice și nu se vindecă, dar anumite tratamente le țin sub control și le reduc simptomele în momentele de criză.
Când gardianul nostru fidel, sistemul imunitar, devine confuz, începe să atace exact pe cine trebuie să apere: propriul organism. De multe ori, bolile autoimune sunt foarte greu de depistat, iar suferința este mare până ce tabloul devine complet și se pune diagnosticul

Dosar afectiuni autoimune

Ce se întâmpla doctore?, iulie 2013
Toaleta, "un loc de meditație", "locul în care regele merge singur", "buda" etc., este un loc în care petrecem câteva minute zilnic, fără nici să realizăm. Însă, pentru 5.000 de români este un loc în care "trăiesc", un loc care le ține viața ... pe loc.
articol

Bucureşti, 19 februarie 2013
Deși bolile inflamatorii intestinale (BII) pot apărea indiferent de vârstă, cele mai multe cazuri se înregistrează la persoanele tinere, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. În ultimii ani, incidența bolilor inflamatorii intestinale a crescut în rândul tinerilor, inclusiv la copii şi adolescenţi. Predispoziţia genetică este doar una dintre cauzele apariţiei bolilor. Cei mai importanţi factori declanşatori sunt legaţi de mediu şi de stilul de viaţă. Factori precum fumatul, antibioticele în exces, alimentaţia sau stresul afectează flora intestinală într-un mod de cele mai multe ori ireversibil.
articol

decembrie 2012 Romania Libera
Persoanele care sufera de psoriazis trebuie sa-si ingrijeasca atent pielea pe timp de iarna. Frigul si lipsa soarelui afecteaza structura pielii, iar aceasta devine mai vulnerabila in fata factorilor agresivi de mediu.
articol Romania Libera

septembrie 2012 Observator Antena 1
Unde exista vointa, doar cerul este limita! Au dovedit-o doi pacienti cu boli auto -imune care au urcat pe masivul Moldoveanu. In 48 de ore au ajuns la 2544 de metri. Tinerii au luptat cu muntele pentru a le demostra si altora care sufera de aceleasi afectiuni ca pot duce o viata normala si chiar mai mult decat atat.
stire Observator Antena 1

septembrie 2012 www.adrianciubotaru.ro
În ultima zi, după un marș de cinci ore prin vânt și ceaţă, luptându-mă cu greutatea rucsacului și frica de înălţime, în ultima zi, ajuns la punctul de sosire, un plâns a început să-mi urce prin tot corpul. Dincolo de febra musculară, dincolo de toate durerile a tuturor încheieturilor, dincolo de buzele crăpate, acum, la final, o bucurie la marginea lacrimilor m-a cuprins fără să o pot stăpâni.
www.adrianciubotaru.ro

septembrie 2012 Observator Antena 1
Boala nu-i impiedica sa-si traiasca viata asa cum vor! Si ca sa demonstreze ca pot face orice, exact ca cei perfect sanatosi, trei tineri cu boli auto-imune vor urca pe Masivul Moldoveanu. Ei si-au propus sa escaladeze Muntii Fagaras in patru zile, desi starea lor de sanatate este fragila.
stire Observator Antena 1

septembrie 2012 www.business-forum.ro
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) lansează proiectul „Făgăraşul speranţei”, în cadrul căruia trei pacienţi care suferă de boli intestinale inflamatorii vor pleca într-un traseu de patru zile, în perioada 6-9 septembrie, pentru a cuceri vf. Moldoveanu (2.544 m) din Masivul Făgăraş.
articol romedic.ro

septembrie 2012 www.business-forum.ro
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) lansează proiectul „Făgăraşul speranţei”, în cadrul căruia doi pacienţi care suferă de boli intestinale inflamatorii vor pleca într-un traseu de patru zile, în perioada 6-9 septembrie, pentru a cuceri vf. Moldoveanu (2.544 m) din Masivul Făgăraş.
articol business-forum.ro

iunie 2012 www.business-forum.ro
Am avut prilejul de a sta de vorbă cu doamna Rozalina Lăpădatu, preşedinta APAA, cea care ne-a dat detalii asupra situaţiei actuale în privinţa celor afectaţi de boli autoimune, despre problemele cu care se confruntă şi despre speranţele lor.
interviu business-forum.ro

iunie 2012 Transilvania LIVE
Consultaţii gratuite la un medic specialist pentru depistarea sau tratarea psoriazisului.
Interviu Transilvania Live

iunie 2012 Suplimentul Adevărul
Fără nicio cauză dovedită şi fără avertizare, sistemul imunitar, în mod normal un aliat împotriva bolilor, se poate preface într-o fiară care atacă sănătatea din interior. Dacă nu o laşi să preia controlul, o poţi îmblânzi şi poţi trăi cu ea până la bătrâneţe.
citeşte

mai 2012 Comunicat de presă
Dă Share aplicaţiei www.infolupus.ro!
De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) şi GlaxoSmithKline (GSK) România lansează aplicaţia online www.infolupus.ro pentru o mai bună informare despre această boală. Lupusul este o boală puţin cunoscută, iar pentru diagnosticarea acestei afecţiuni sunt necesari, în medie, 4 ani şi consultarea a 3 medici diferiţi.
citeşte
www.infolupus.ro

mai 2012
Pe 10 mai la ora 16:30 organizăm la sediul APAA o întâlnire cu pacienţii şi medicii. În cadrul întâlnirii vor fi discutate problemele specifice bolii şi metode de depaşire a lor. Pacienţii care doresc să participe sunt rugaţi să anunţe la telefon 0727.081.731 sau la adresa de e-mail apaaro@gmail.com.

octombrie 2011 Comunicat de presă
În România peste 400.000 de persoane suferă de Psoriazis. Psoriazisul este o afecţiune cronică, inflamatorie, autoimună, care afectează pielea şi se manifestă prin apariţia unor pete roşietice acoperite cu coji alb-sidefii.
citeşte

septembrie 2011 Suplimentul Adevărul
Pentru bolnavii de psoriazis, leziunile vizibile de la nivelul pielii reprezintă un stigmat care îi determină să se izoleze de cei din jur de teamă să nu fi e judecaţi. Cu toate acestea, tratată corect, boala poate fi ţinută sub control. "Staţi linistită, nu este contagios". Aceasta a fost formula cu care m-a întâmpinat Adi, un tânar de 34 de ani din Iasi, atunci când a întins mâna sa facem cunostinţă. La nivelul mâinilor avea inflamaţii specifice psoriazisului. Adi este unul dintre cei 500.000 de români diagnosticaţi cu această afecţiune.
citeşte

septembrie 2011 Revista Medica Academica
Interviu cu Dna. Rozalina Lăpădatu, preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (A.P.A.A.)
Pacienţii cu boli autoimune s-au constituit într-o asociaţie care să le promoveze interesele şi al cărui scop este acoperirea nevoii pregnante de informare şi suport care se manifestă în acest domeniu. Există 80 de boli autoimune între care cele mai frecvente sunt psoriazisul, diabetul de tip I, artrita reumatoidă, tiroiditele. Conform statisticilor americane, una din cinci persoane suferă de o boală autoimună. Raportată la populaţia ţării noastre, această statistică ar conduce la estimarea că în România circa patru milioane de pacienţi suferă de o boală autoimună.
citeşte